2011. október 17., hétfő

Az első bejegyzés

Az első bejegyzésem arról szól, hogy mire hivatott ez a blog! A címe talán nem árulja el mindazt a lelkesedésemet, amit a fonalak iránt érzek, de idővel, ahogy - reményeim szerint - egyre több bejegyzés kerül a blogba, tükrözni fogja mindezt! Legkedvesebb elfoglaltságom, ami a szabadidőt illeti (a család és a velük együtt töltött idő után ) a kötés és a horgolás. Egy hirtelen ötlettől vezérelve és hosszú gondolkodás után úgy döntöttem, hogy itt fogom dokumentálni ezirányú tevékenységeimet a magam, és mindenki más számára, aki kíváncsi rá! Itt jegyezném meg zárójelben, hogy olykor olykor varrok is ezt azt, illetve mindenféle kreatív dologba is belefogok!
De vissza a fonalakhoz! :)
Nem könnyű elegendő időt szakítani a kötésre és a horgolásra, hisz egy-egy ruhadarab vagy kiegészítő elkészítése hosszú folyamat, de a végeredmény, hogy felvehetem azt a kardigánt, vagy a nyakamba köthetem azt a sálat, vagy a kislányomon láthatom azt a cuki kis mellényt, kitartásra és türelemre ösztönöz! A magam részéről inkább még vissza is bontom a munkát, ha nem vagyok száz százalékig megelégedve vele, mert azt akarom, hogy tökéletes legyen!
És a másik dolog...egyszerűen jó érzéssel tölt el, ahogy a fonal csúszik a tűn, ahogy melengeti a kezemet, ahogy valami megszületik a kezem közt, a kétkezi  munkám által! Kicsit lelassítok kötő- és horgolótűvel a kezemben! Sokszor a kislányom is hátráltatja ám a munkámat, amikor kihúzgálja a tűimet a félig kész munkámból, de nem tudok rá haragudni emiatt! Következő alkalommal résen vagyok és egy olyan helyre teszem, ahol nem éri el! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése